16 Eylül 2012 Pazar

Hangi Oje Markasını Almalıyım ?

Oje bayanların en keyifli aksesuarıdır. Bir bayanın o günkü ruh halini yansıtan en güzel göstergesidir ! Bakımlı eller ve ayaklar bir bayanı kesinlikle çok zarifleştiriyor. Tırnağınıza düz bir parlatıcı bile sürmek ve tırnağınızı mat görünümünden kurtarmak bile tırnaklarınızı güzelleştirecektir.



Oje deyip gecmemek lazim, oje ciddi bir sektor haline geldi. Sezonun hazir giyim trendleri ve renkleriyle bire bir paralel giden oje renkleri yerli-yabanci tum markalarda renk cumbusu olusturuyor. Tum zevklere hitap edebilmek icin de artik bi rengin onlarca tonu uretiliyor. Eskiden sadece Nar Cicegi alirdik, simdi Nar Ciceginin yaklasik 10 ton'u var !

Flor Mar ve Pastel gibi markalarin maksimum 1 USD'ye satildigi gunumuzde, dunya markalarinin oje sisesine 20-30 USD verilirmi diye soranlar var. Bu bence tamamen bir zevk meselesi.

Chanel, Christian Dior, Nars gibi markalarin ojeleri pahalilikta ilk sirada. Chanel markasi ozel ve siradisi oje rengi yaratmak konusunda sektorun oncusu diyebilirim. Turkuaz rengini ilk cikarip sevdiren de Chanel - ardindan tum markalarda bunun farkli tonlarini gorduk. Janjanli ve degradeli renkler yaratmak konusunda da yine Chanel sektorun onculerinden. Dior daha cok canli sabit renkleriyle taninir ve her sezon iddiali renkler cikarir.

Essie, OPI, China Glaze, Butter London pahalilikta ikinci sirada gelen markalar. Ozellikle ABD'de cok tercih edilen bu markalar orada ulkemizdeki fiyatlarinin yaklasik 3'de 1'i olarak satiliyor. Ornegin su anda 28 TL'ye Turkiyede satilan Essie'nin bir sisesi ABD'de yaklasik 4-6 USD arasinda satiliyor (bazi sim'li serileri 6 usd civari) .

"Hangi oje markasını almalıyım?" sorusuna gelirsek de, bunun bir cevabı yok ! Rengi ve yapısı hoşunuza giden oje markası veya markaları hangisiyse onu kullanmanızı tavsiye ederim. Benim oje koleksiyonumda en ucuz markadan en pahalı markaya kadar her çeşit bulunuyor.

- ZN

SHARE:

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Makeup by Nili. All rights reserved.
Blogger templates by pipdig